densvartvita bloggen...

Senaste inläggen

Av Thomas Forsberg - 23 februari 2017 23:25

Att trycka på en knapp. Har ni hört det uttrycket inom bandyn och framförallt i dessa slutspelstider? I kväll knäpptes det på två ställen. En på och en av, skulle man kunna säga.


För i Lidköping där knäppte hemmalaget på knappen direkt och höll den sedan intryckt hela vägen fram till 90 med klara 7-2 som slutresultat. Medan det övriga lagen i bandysverige i dessa dagar håller på att trycka på knapparna för att få i gång det bästa, har Villa haft knappen intryckt sedan i oktober någon gång. Hela Lidköping glimmar i nuläget av något guldaktigt sken känns det som. Bara man inte får guldfrossa nu då….


Att Villa ser ohyggligt starka ut just nu stärktes i och med denna storseger över antagonisten några mil bort. Vänersborg önskade sig just Villa i en kvartsfinal sa man. Frågan är om inte det var en önskan med en rätt hygglig överdos lögn. Inget lag önskar att möta Villa just nu och den här smällen som Vänersborg råkade ut för i kväll, kan bli jobbig att resa sig från. Tränare Nordin sa efter matchen att om hans mannar tänker spela så här mot Villa då är det slut på måndag. Jag kan nog nästan säga till Nordin att det spelar ingen roll hur ni spelar. Det är slut på måndag i vilket fall. Hoppas jag har fel. Jag vill inte att en kvartsfinal ska vara slut efter tre.


I Bollnäs var det Robert Rimgård som tryckte på knappen som släckte  i stort sätt hela Sävstaås och dess guldtörstiga människor på och runt banan. Rimgård satte en hörna fram till 3-2 med bara minuter kvar på matchen. Och vore jag värvningsansvarig i Bollnäs skulle jag nog uppvakta Robert efter säsongen och erbjuda ett kontrakt, för att lira på Sävstaås verkar den här söderkisen gilla. Tre mål tidigare i vintras när han b la satte två bollar i slutet och ordnade en kvittering.


Precis som Vänersborg önskade sig Villa så önskade sig Hammarby att få möta Bollnäs och det kan jag faktiskt köpa mer. Enligt rapporterna från Bollnäs så var det ett defensivt bortalag som krympte ytorna avsevärt för hemmagrabbarna. Lite av att smaka på egen medicin, med andra ord. Sen har Hammarby också en oerhört bra målvakt i Patrik Hedberg som vid flera tillfällen tillsammans med sin målbur och mållinje såg till att Bollnäs kammade noll i den här matchen. Hedberg är lite av en ”Bergwall” när han får det att stämma.


Nu har Hammarby skaffat sig ett drömläge. Bollnäs och Zinken rimmar ungefär lika illa som en drink gjord på gin och fanta citron… Sedan 1995 har Bollnäs besök i huvudstaden slutat med 21 förluster av 23 möjliga matcher. Och traditionens makt inom bandyn är stor ska man veta. Så lite fördel Hammarby är det allt nu även om Bollnäs har ett sådant pass bra lag att man kan vinna både en och två matcher på Zinken.


När dessa rader skrivs så är det bara knappa timmen kvar tills vi har fredag och slutspelets andra två matcher. I Edsbyn ska hemmalaget stå för sitt val av Broberg och med tanke på hur det har sett ut spel och resultatmässigt för Edsbyn den senaste tiden, talar väl allt för att man också tar den första matchen. Men derby är derby och någon gång ska väl också kanske Byns motor hacka. Frågan är bara om det är Broberg som har medlet för att åstadkomma det. Tvivlar så sant som jag heter Thomas.


Och i Sandviken så är det SAIK och VSK som drabbar samman. Och här har vi ju verkligen två lag som väntat in i det längsta med att trycka på dom där knapparna. Nu handlar det om vilket av lagen som trycker snabbast. Ingredienserna för en rafflande kvartsfinalserie finns efter förra årets holmgång i semifinalen med allt vad dom innebar i avstängningar, skador och anmälningar. Den här kvartsfinal-serien känns som en uppföljare av ett drama som kan bli jobbigt för alla. Svartvit som grönvit.


Hoppas att folket i Sandviken nu fattar det stora med att bandyns giganter kommer att bjuda upp till en jäkla resa som kan sluta i fem heta matcher och att man kommer i stora mängder till arenan i morgon. Har man inte gått på en match än den här säsongen, är det dags att gå nu och på tisdag. Behövs det så får ni även gå nästa lördag. Men det slipper jag helst…


Fakta: SAIK och Västerås har mötts i kvartsfinal fyra gånger sedan kvartsfinalerna kom med säs. 1968/69. SAIK har vunnit tre av dom.

ANNONS
Av Thomas Forsberg - 22 februari 2017 23:14

I bland säger bild och ljud mer än text. Titta och ha ljudet på. Det är ett viktigt budskap jag kommer med...

(OBS! Se till att ha Flash installerat.)


 

ANNONS
Av Thomas Forsberg - 19 februari 2017 11:56

Måhända detta är ett uppdrag som bara Ethan Hunt eller Mac Gyver skulle kunna klara av. Men jag gör ett försök. För....


....visst vill vi väl att bandyns egna ”El Classico”, SAIK-Västerås ska bli publikfester med tryck på läktaren? Två lag som förtjänar välfyllda läktare. Det är två lag som alltid bjuder upp till spännande och bra matcher.


Sedan säsongen 1987/88 då SAIK inledde sin fantastiska svit av kvartsfinalavancemang har dessa giganter inom svensk bandy stött på varandra hela 40 matcher i ett slutspel. Vid sju tillfällen har det handlat om final


Men något har hänt på publikfronten det senaste decenniet. Framgångsmättnad? Ja, kanske. Under det senaste tio årens publikliga så har dessa två lag som bäst placerat sig som tvåa (VSK) och trea (SAIK).


Nu möts det båda i vad som kan bli en minnesvärd kvartsfinalserie. Ni övriga lag får faktiskt ursäkta men jag anser nog att denna serie är den bästa av dom fyra i år, även om tabellen kanske visar något annat.


Så hur ska vi kunna fylla läktarna i Sandviken och Västerås? Fri entré kanske vore något men det är väl lite väl optimistiskt och tro på.


Men om man tar det bästa av vad man lyckades med under VM, rent biljettmässigt. Vilket inte var så mycket att hurra över i och för sig.  Men till semifinalen så kom ju någon på den briljanta idén att sänka priset. Man sålde ju 1999 biljetter för 50 kr. Det på grund av att det var 1999 som Norge sist gick så långt. Om man nu tänker sig att man kan göra en variant på det till denna kvartsfinalserie. Ungefär något liknande.


En sittplatsbiljett på läktaren med bestämda nummer ligger väl på ca 180 kr med avgift i en slutspels match. På ”fria” sidan så ligger den väl en tjuga mindre ungefär. Tänk om man skulle fira att SAIK och VSK har spelat 40 slutspelsmatcher det senaste 30 åren och sänka priset med 40 kr. Och på ståplats skulle man kunna lägga sig på 40 kr jämnt.


Förlustaffär kanske ni alla då tycker. Ja, blir det 1200-1500 så blir det väl det. Men med denna ”40-fest” så kanske man skulle kunna locka till sig lite fler folk. Jag vet inte men jag kan tycka att det är värt en chans i alla fall.


Om det kommer 1400 personer på fredag och man betalar i snitt 130 kr/person, hamnar man på en intäkt runt 180 000, bara i biljettintäkter. Skulle man med denna kampanj lyckas locka, säg 2500 personer som i snitt då betalar 100 kr, har man en intäkt på 250000 i stället och mer tryck på läktaren.


Nu var inte jag klassens vassaste kniv i lådan vad det gäller räkning men mer folk borde rimligtvis ge mer pengar och för att få mer folk, krävs lägre pris. Och vem vill tacka nej till en 40-fest?


Detta koncept kan båda lagen använda sig av och jag kanske är naiv men jag tror verkligen att det skulle fungera. Annars så är bandyn i Sandviken och Västerås illa ute.


Så ni som bestämmer vad det gäller priserna: Ni har fått ett förslag. Nu är det upp till er om ni vill göra något av det.


På fredag uppmanar jag alla, svartvita och grönvita att ta på sig sitt lags färger och bege sig till Göransson Arena. Nu är det dags att vända på dom negativa publikrubrikerna. Spelarna i det båda lagen älskar att möta varandra i sådana här matcher. Nu är det upp till oss på sidan att visa uppskattning för det. Alla ni som brukar gå, prata med vänner och förklara att detta är något av det bästa man kan uppleva i svensk bandy.


Det är väl så här vi vill att det ska ut?!

 


Av Thomas Forsberg - 19 februari 2017 09:03

Ok. Låt oss slå fast tre iskalla fakta från en dag i Grängesberg i bandyns tjänst.


1)      Att ens komma på tanken att ställa klockan på 04.15 en lördag, skulle kunna uppfattas som ren och skär idioti. Och när det dessutom drabbar en hel familj, ja då kan man ju undra hur det hela ens är möjligt. Men handlar det om att få uppleva idrott när den är som bäst, då är det inget att fundera på. Finns ju en söndag man kan sova på…


2)      Borlänge har större traktorer än Grängesberg. Är man två år och är på bandy så är det fullt förståeligt om andra saker runt den stora isytan, fångar ens uppmärksamhet. I Borlänge fanns det en jättetraktor. I Grängesberg, inte lika stor. Men likväl så var det ett objekt som var mer attraktivt än leken med det orange nystanet. Synd bara att pappan och

mamman förstod det lika bra… 


3)      Den som väntar på något gott… Nästan en hel dag och inte en ismaskin hade man fått se. Men så plötsligt uppenbarade sig möjligheten och tänk, i Grängesberg hade man 2(!) ismaskiner. Dubbelt så häftigt. Dubbelt så roligt och dubbelt så mycket att titta på.

 


Åke Hellman Cup i Grängesberg stod på programmet denna lördag och SAIK deltog som vanligt med två lag, svart och vit. Och som vanligt så speglas inlägget efter var grabben spelade i för lag, vilket den här gången var svart.


Under bilfärden till Grängesberg slog det mig vilken härlig tid vi går till mötes. Våren är på väg och när man den här morgonen gled genom Dalarna så var det inte utan att man kände ett välbehag när solen sakta klättrade upp och skickade i väg startskottet för en ny dag. Det är något visst med vår/vinter morgnar.


Medan jag satt och körde så gick tankarna lite på fredagens avslutande omgång av elitserien och det kommande slutspelet. Det blir något extra det. SAIK mot VSK. Skaplig kvartsfinal. Säkert inget av det två lagen hade hoppats på, då respekten för varandra är stor. Kommer nog kunna bli en batalj över fem matcher det. Säkert inget som motståndarsidan på samma halva, Edsbyn och Broberg kommer sova speciellt dåligt över.


Och mitt i tankarna på hur slutspelet kommer att gå, körde en av förgrundsfigurerna förbi, Mossan. Ska direkt sägas att jag körde en bit under hastighetsbegränsningen så det gick inte för fort när en av SAIK:s kanske viktigaste pusselbitar susade fram. Tycker det är jätteroligt att Daniel finns på plats när framtiden spelar och även för ett litet bandysamhälle som Grängesberg så är det ju roligt att två världsmästare finns på plats. Dino var ju också med som ledare i ett av våra lag.  

Och med tanke på att Mossan spelade match i Västerås på fredagen så var det bra gjort att sitta i en bil på väg till Grängesberg klockan sju på morgonen. Men det var det här med idrottsförälder…


Och nog finns det en framtid för bandyspelare. I alla fall om man ska gå efter den här lördagen i Grängesberg. Det här var andra året som jag var till Grängesberg och det var precis som förra året, väldigt mycket bandyspelande ungdomar, killar som tjejer. Flera av klubbarna som var med tillhör kanske inte eliten, på seniornivå men på ungdomssidan är man väldigt starka. Mosserud från Karlstad var en ny bandybekantskap. Man kom med två lag varav det ena (lag gul) tog hem hela cupen efter finalseger mot Västanfors.


För våra två lag så började det med en vinst för lag svart där man slog Rättvik med 3-1 efter en bra match rakt igenom. Lag vit hade i sin första match Mosserud lag grön. Karlstadslaget visade varför skridskoåkning är en viktig ingrediens i bandy och det är bara att hoppas att grabbarna lärde sig något av det. Och det kanske man gjorde då man i andra matchen vann över Rättvik med 2-1. Såg för lite av den matchen eftersom mitt eget intresse var på en annan match då Joel spelade i svart denna dag. Men jag hann i alla fall se, från typ 57 meters håll att vi räddade en straff. Snyggt.


Lag svart mötte i sin andra match Mosserud Gul, det lag som senare vann cupen och med tanke på det, så gjorde verkligen SAIK en pangmatch mot detta skridskostarka lag. Efter halva matchen så ledde vi faktiskt med 1-0. Men Mosserud snäppade upp en aning till och kunde göra tre mål sista tio. Men en jättematch av grabbarna i svart.


Det vita laget hann jag tyvärr inte följa så mycket. Men Västanfors blev som väntat för tuffa. Mot Grycksbo vet jag inte om lunchen inte riktigt hade hunnit ge energi, för då var man inte riktigt på tårna från början och det rullade på friskt där ett tag.


Lag svart mötte sedan Tillberga och Grängesberg i tur och ordning. Tillberga har vi ju stött på några gånger under åren nu och dom är duktiga men våra har närmat sig rejält och även om TB var kanske ett par nummer större så var det hårdare nu.


Mot Grängesberg rivstartade vi och Albin kunde snyggt glida igenom och sätta 1-0. Men sedan så vet jag inte riktigt vad som hände med spelet och Grängesberg tog över mer och mer och kunde sedan vinna med 3-1.

Efteråt var det sura miner hos många av spelarna, min son inkluderad. Men här tog ledarstaben tag i det på en gång och gjorde det jättebra. Ett samlat snack med alla om vad som är viktigt att tänka på. Att ha kul är nummer ett. Det där med att vinna, kommer sen. Bra gjort, ledarteamet!


Snacket gav verkligen resultat. I sista matchen mot duktiga Borlänge gör man en kanonmatch där man spelar helt fantastiskt bra. Vårdat och uppoffrande försvarsspel. Fina uppåkningar och framspelningar. Det blev förvisso förlust med 2-3 men några sura miner var det inte efteråt. För innerst inne så hade grabbarna vunnit ändå. Det var lite som Joel sa i bilen hem. ”Vet du pappa. När vi förlora mot Tillberga och Grängesberg var jag skitsur. Men mot Borlänge kändes det inte alls samma. Tycker vi var bra i den matchen” Ibland kan faktiskt en förlust kännas som en seger…


Och det som är roligt att se med detta gäng, oavsett om man spelar i svarta eller vita laget är deras kämparanda och utvecklingen som skett. Tittar man på förra året i denna cup och i år, så har killarna närmat sig enormt mycket. Riktigt häftigt att se.


Nu väntar träning på onsdag och sedan är det poolspel i Rättvik på lördag. Förmodligen så kommer grabbarna att stöta på flera av det lagen man spelade mot nu. Det är kul med bandy!


För övrigt så är det en vecka av väntan på att kvartsfinalerna ska dra i gång. SAIK börjar nästa fredag. Men redan på torsdag brakar två hyperintressanta serier i gång. Villa-Vänersborg och Bollnäs-Hammarby. Kommer Villa att få ångra att man valde Vänersborg och kommer Zinkenspöket att ställa till det för Bollnäs? Ja, jag har skrivit det tidigare men det tåls att upprepas. Bandyslutspelet 2017 kan bli grymt häftigt!


Lag Svart innan matchen mot Rättvik. Tyvärr så har jag ingen lagbild på det vita laget. Om det är någon som har det så får man gärna skicka den till mig så lägger jag upp den här också.

 


         

Av Thomas Forsberg - 17 februari 2017 13:39

I kväll avgörs det. Vilka väljer vilka? Det vi vet är att oavsett val, så kommer slutspelet 2017 bli något av det häftigaste som vi haft på många år. Både hoppas och tror jag.


Det är många som spekulerar just nu hur lagen tänker. Hur tänker Villa? Ska man titta på sportsligt plan och välja Broberg? Eller ser man möjligheten till derbyn och därför väljer man Vänersborg? Ja, ordkriget där nere i väst är redan i gång och från båda håll vill man tydligen möta varandra. Men är det bara ett spel för galleriet?


På Bandypuls spekulerade man hur kvartsfinalerna kommer att se ut och där var alla som tyckte till rörande överens om att Villa kommer att ta Vänersborg i kvartsfinalen. Man är väl ett bättre lag och har ju presterat bättre under den säsongen. Så visst skulle det valet vara ganska bra. Men samtidigt så får man inte nonchalera derbyts magiska krafter som kan träda in. Och det är ju inga dussinlirare i ”grannstan”. Lomanov och Hedqvist kan en bra dag skjuta vilket lag som helst i sank.


Och då tåget om det fyra första platserna gick tidigt för Vänersborg, så har man kunna fokuserat på annat en ganska lång tid. Resultaten har väl varit upp och ner men jag tror ändå att man har kokat ihop en slutsspelssoppa som kan bli väldigt besk att smaka på, vilket än motståndet blir. Jag håller fast vid det jag trodde tidigare i veckan. Villa plockar med sig Broberg till en kvartsfinaldans. En dans som förmodligen går fort och får Söderhamnarna att till slut ramla omkull. Lättare än vad Vänersborg skulle ha gjort.


Men vilka blir det då som hamnar på den sista väljarplatsen, alltså 3:a i tabellen och som så många andra tror också då slipper att möta VSK? SAIK sitter i förarsätet då man har tredjeplatsen just nu. Men en tuff match mot VSK samtidigt som Bollnäs avslutar hemma mot redan semesterklara Vetlanda, gör att fördelen så smått rullar över till Hälsingland.


Om nu inte Löfstedt äger Sävstaås som han har gjort på så många andra arenor den här säsongen. Som dom sa på Bandypuls så är det snudd på skandal att inte en spelare som Löfstedt får spela slutspel. Men det är ju en lagsport och Vetlanda hade behövt 2-3 Löfstedts för att ha tagit sig till slutspel.


Nu kan ju SAIK faktiskt vinna i Västerås och även om VSK har tagit sig på slutet så ligger man ju faktiskt på en femte plats av en anledning. Men det gör ju SAIK också, förvisso. Raset i Vetlanda för en månad sedan gör att man nu sitter i den här sitsen. Om SAIK skulle gå och vinna i kväll och göra det på sådant vis att man har en bra känsla, skulle man faktiskt kunna välja VSK.


Man har gjort det förr men då var VSK inte det lag man varit det senaste åren. Jag hoppas att SAIK klarar av uppgiften i kväll och att man får välja och då tror jag att man väljer Vänersborg, om dom finns kvar. Annars ligger nog Hammarby nära till hands.


Det kommer inte något blogginlägg efter kvällens match och slutspelsval. Väckarklockan ska ställas på 04.30 för det väntar poolspel i Grängesberg i morgon för SAIK U11/12. Men framåt lördagskväll eller söndag kommer det nog ett nytt. 


Glöm inte ni som gillar statistik att kika in på min statistiksida för elitserien. Som en liten "teaser" inför slutspelet så finns nu den totala poängligan för alla slutspel sedan säsongen 07/08-15/16. Det är hård kamp mellan David Karlsson och Christoffer Edlund där i toppen. Ni hittar sidan här


Av Thomas Forsberg - 13 februari 2017 10:52

Det kostade hundralappen att gå på bandy i går. Äntligen en prislapp i min klass. Men frågan är hur mycket värd den där hundralappen var? Låt mig förklara.


10 kr ger jag för Jernvallen och den nostalgiska atmosfären med glögg, hamburgare och kaffedofterna.


10 kr för publiksiffran. Drygt 1400 på en söndag eftermiddag är ju bara hälften så lite så det var på VM-finalen, veckan innan…


10 kr ger jag för Linus Forslunds soloraid som gav kvitteringen till 1-1. En läcker prestation av en spelare som levt lite i det dolda den här säsongen.


20 kr ger jag för Hannes Edlunds kvittering till 2-2. Han har säkert gjort 56 snyggare mål men det var ett viktigt mål, i jakten på att undvika VSK i en kvart. Hannes var också väldigt bra i matchen ska sägas.


20 kr hade jag tänkt ge till parkeringsvakten. Men den pågående fotbollsturneringen gjorde att man helt enkelt inte hade några vakter. Får väl ge 40 kr nästa match då…


30 kr ger jag för den hamburgare som räddade söndagsmiddagen igår. All heder åt er bandyföräldrar som stod där i snålblåsten och krängde mat och hungriga åskådare. Det smakade utsökt.


Få se nu då… Om min huvudräkning fungerar en måndag så innebär det att jag fått ut 100 kr av det jag spaltat upp. Ja, det var vad man fick för hundralappen i går. För något mycket till bandymatch det blev det inte. Om man inte gillar defensivt tänkande förstås. Det var tur att spelarna rörde på sig hela tiden. Annars hade dom nog somnat på sina positioner. Giv vakt!


Att passera en vägbom, orange sådan och göra det i full fart är lika med noll i framgång. Men ändå så var det något man provade med i SAIK i går. Och det tackade ju både Westh och Spinnars för. Dirigenterna i det kompakta vägverket hade inga som helst problem att sätta upp farthinder lite här och där. Jo, en gång. När Westh tydligen hade glömt att laga ett hål i isen och ramlade i gropen så Mossan fick fritt fram. Kanske var det i ren förvåning som Mossan brände chansen….


Bollnäs har släppt in överlägset minst med mål, 69. Släpper man in färre än 4 mål i mot Vetlanda i avslutningen så slår man rekordet från säsongen 2009/10 på 73 mål, som man har själv. Och att släppa in lite mål är ju en bra start om man vill gå långt på en säsong. Men samtidigt så måste man ju även ha en idé för hur man ska göra mål också. Materialet finns där. Patrik Nilsson går mot en bra säsong, målmässigt sett. Står nu på 42 mål och Mickelsson har satt 25. Men det är vägen fram till dom som jag ibland ställer mig frågan om man gör rätt.


Jag tänker inte ställa mig vid klagomuren som alla andra och hacka på Bollnäs och deras sätt att spela bandy. Det är upp till dom att bevisa att detta spel kan ta dom så långt som man drömmer om däruppe i trakterna kring Sävstaås. Men frågar ni mig, har jag svårt att tro att det ska räcka.


Om SAIK:s försvarsspel hackat under säsongen så har väl i alla fall det två senaste matcherna visat att man kanske har skruvat åt detaljerna en aning nu. Sex insläppta på två matcher men bara ett spelmål. Det visar ändå att man nu börja vädra slutspelsvindar i Sandviken och det brukar räcka för att väcka det här laget. Och med en förhoppningsvis frisk Alan till slutspelet, växer man ytterligare.


I övrigt i går så vann Edsbyn seriefinalen mot Villa med 6-5. Edsbyn fortsätter att imponera och det är nog dags nu för alla att ta detta gäng på allvar i spekulationerna om vilka som kan gå hela vägen. Man har inte förlorat en enda match detta år. Senaste gången man förlorade var mot Hammarby den 30/12. Det är form det. Och nu har man andra platsen säkrad och en mikroskopisk möjlighet till serieseger. Mikroskopet stavas Tellus som avslutar mot Villa på fredag. Vinner Tellus den matchen är det århundradets största bandyskräll.


Annars så går vi väl nu alla och väntar på att sista omgången ska spelas klart så vi får svaret på hur slutspelet kommer att spelas. Och det finns några matcher i avslutningen som är av vikt.


Om man räknar med att Villa vinner mot Tellus så är ju ettan och tvåan klara. Men trean och fyran är det desto mer tajt kring. SAIK som nu ligger på ”valplats” åker till Västerås för att försöka behålla den platsen. Bollnäs dansar och bygger vägbommar på Sävstaås mot ett avsågat Vetlanda. Där räknar jag iskallt med två poäng till Bollnäs. Det gör att SAIK måste vinna över VSK för att undvika att hamna i en kvart mot antagonisterna. Så man kan nästan säga att slutspelet börjar redan på fredag.


När det sedan gäller kvartsfinalerna så tror jag att det som är klart är att Broberg redan nu kan boka in två hotellnätter i Lidköping. Har svårt att se Villa ta något annat lag än Broberg. Och vad det gäller valet av 3:an och 4:an så är jag också övertygad om att Villa redan nu har bestämt att det lag som blir trea tar dom. Detta för att undvika riskerna med att få VSK på sin sida. Nån som sätter emot?


Känner ni lukten? Det luktar bandyslutspel med allt vad det innebär. Men först tar vi oss an den sista omgången på fredag. Sen blir det åka av. Bandyslutspelet 2017 kan bli det häftigaste på många år. Missa det inte!

Av Thomas Forsberg - 9 februari 2017 23:46

Bloggandet får lite stryk på foten nu när mitt sidoprojekt, Bandystats har fått liv. Jobbar just nu med att föra in all möjlig och kanske t o m omöjlig statistik. Just nu så arbetar jag med att lägga in om alla lag som spelat i Elitserien. Eftersom årets upplaga inte är överstökad ännu, så fokuserar jag på det lag som inte är med i år. Så nu går det att läsa om ex. Boltic, Ljusdal, Falun mfl. Har även skrivit lite fakta om några av lagen som kanske kan vara av värde att läsa.


Så gör gärna ett besök på http://bandystats.webnode.se/Av Thomas Forsberg - 7 februari 2017 23:48

Ni som följer mig här på bloggen vet ju att i bland så kommer det en del inlägg med mycket siffror och sånt. Gillar det där med statistik jag. Därför så tänkte jag öppna upp en helt egen sida för det. En sida där jag har och kommer att samla en hel del siffror och resultat från elitserien.


För årets upplaga är nämligen den 10:e sedan seriesystemet gjordes om till det som nu alltså är Elitserien. Det "hyllar" jag genom att lansera en hemsida med statistik från dom tio upplagor som snart har gått. För vi har ju faktiskt det häftigaste kvar av årets.


Efter många och långa kvällar vid köksbordet så har jag nu i alla fall fått ordning på alla siffror som gäller fram till och med förra säsongen. Så är ni sugna på att veta vilka som leder maratontabellen i elitserien .Vem är det som har gjort flest poäng, mål och vem var det som gjorde det första målet någonsin i elitserien? Ja, i så fall ska ni besöka: http://bandystats.webnode.se/


Uppdateringar kommer att ske fortlöpande på sidan.

Presentation


Thomas nu fyllt 43 bloggar om bandy och framförallt SAIK

Länkar

Fråga mig

9 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Följ bloggen

Följ densvartvita bloggen... med Blogkeen
Följ densvartvita bloggen... med Bloglovin'

Droppnätet


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se