densvartvita bloggen...

Senaste inläggen

Av Thomas Forsberg - 6 februari 2017 14:31

Det finns filmer med olyckliga och konstiga slut som lämnar en massa ilska och frustration efter sig. Sen finns det lyckliga slut där man under filmen svävat mellan hopp och förtvivlan fast man ändå känt att ”det goda kommer att vinna”. Filmen Bandy VM 2017 gick mot stora kapsågen men det sista 45 minuterna räddade upp betyget till mer än godkänt. Sveriges gulblåa hjältar plockade hem guldet som varit på vift i så många år och vilket drama det blev.


Och för Sandvikens del blev det också lite av revansch. Efter en vecka där fiaskostämpeln har hängt över Göransson Arena som ett tungt grått moln, skingrades det i går vid 18-tiden på kvällen när Adam Giljam satte den ej inövade hörnvarianten. Hade bollen gått i muren och Ryssland kontrat in 4-3, hade molnet inte bara legat kvar utan även lagt sig ner över ”Sköldpaddan”. Och publiken gav verkligen allt man hade i går, vilket naturligtvis måste ha glatt och höjt spelarna till den nivå som krävs för att fälla den ryska björnen. Fast å andra sidan så kanske det inledande nationalsångerna antydde åt vilket håll denna final skulle bära väg… Det kändes som 1-0 Sverige redan där….


Som svartvit så är man ju också ganska nöjd med vad finalen gav. Mossberg ett mål och två ass, varav det sista. Edlund bränner ett friläge men blir så där skogstokig och revanschsugen som nästan bara han kan bli och sätter det nästa. Erik Pettersson sätter kvitteringen till 3-3 och jag kan nästan lova att hade den bollen tagit på en ryss i muren, så hade stackarn följt med in i mål. Jisses, vilket skott pojken har. Ja, jag skriver pojken för i jämförelse med resten av laget så är han just en pojk. Men en jäkla duktig pojk. Kan nog bli något han….


Tycker också att det är lite häftigt att det blir Adam Gilljam som får sätta segermålet. Assisterad av Mossan. Lite av en generationsväxling. För även om Gilljam har hunnit bli 26 år (27 i år) så har han inte lika mycket erfarenhet av landslaget som många andra i laget och just Adam är väl en av dom som nu ska ta över. För visst talar mycket för att nästa års trupp till VM kommer att se lite annorlunda ut än den i år. Mossberg deklarerade ju att detta var hans sista. Bergwall håller ju bevisligen än men har nu också tagit beslutet att det får räcka på landslagsnivå. Westh verkar kunna köra på hur länge som helst och är också lika bra som för 10 år sedan. Tycker att det var vackert av Westh i går att tillsammans med Mossan och Bergwall som lyfte dom bucklan. Det är en kapten det.


Efter en minst sagt stormig vecka i Sandviken så kan vi nu skriva punkt för detta VM. Det känns fel att klanka ner på något nu, även om det finns hur mycket som helst, så det låter jag bli. Slutet blev det vi alla hade hoppats på. Sen får vi se vad som händer i framtiden med detta mästerskap. 2018 är det i Ryssland igen. Vi får väl se hur mycket folk det är på kvartsfinalen mellan Sverige-Tyskland då….


Nu är det några dagar kvar till det att elitserien smygstartar igång igen med Edsbyn-Tillberga för att sedan kompletteras med matcher på fredagen. Och var det dåligt med spänning i många av VM-matcherna, kan jag garantera att det kommer det inte att saknas i avslutningen på elitserien och när kvartarna sedan drar i gång, lär vi inte få se några 34-6 i alla fall..


Vi går mot de kanske häftigaste bandyslutspelet på många år. Den filmen kan bli hur bra som helst. Och som SAIK-are hoppas man ju och tror att vi den 25 mars får skapa publikrubriker igen….

ANNONS
Av Thomas Forsberg - 3 februari 2017 23:21

Nog för att det har varit en vilodag i VM men det har inte en bloggare tid med. Inte när det handlar om att rädda den förening man brinner för och deras anseende i bandyvärlden. Ett anseende som i och med detta VM har skadats, på helt felaktiga grunder, skulle jag vilja påstå.


Det skrivs spaltmetrar i media om publikfiaskot och den uteblivna stämningen i Sandviken. Svårt att säga emot. Men när människor lägger största skulden på SAIK, ja då brinner det i huvudet på mig. Och det ska mycket till för att det ska ske. Så låt mig ta en fredagsbira och förklara. Ptscyh…


För ganska så precis ett år sedan intervjuades Magnus Roos, den som är VM-general för årets mästerskap, efter att han hade varit på VM i Ryssland. http://www.bandypuls.se/gastrikland/sandviken/magnus-roos-basar-for-bandy-vm-i-sandviken-gavle-men-har-inte-koll-pa-edlund


Ni som inte klickade på länken så kan jag i korthet beskriva det Magnus såg framför sig inför det VM som han nu basar. Han såg en publikfest där succén från 2013 i Vänersborg skulle upprepas. Det han hade sett i Ryssland var bra men det fanns saker som kunde och skulle göras bättre. Han beskrev väl sina bandyrötter som väldigt intresserad och att bandyn har något speciellt som ishockeyn och fotbollen tappat, nämligen folksjälen. Han fick också två frågor om SAIK. Två frågor han inte kunde svaret på…


Redan här, ett år innan VM, tycker jag det var varningsflagg. För i det här som herr Roos beskriver, så har inget hänt. Publiken har svikit eller rättare sagt, bojkottat VM. Jag är en av dom, jag erkänner och det står jag för. Magnus pratade om att bandyn har folksjälen kvar. Vackert. Men med dom priser som man la i detta VM, skar man ett djupt sår i den folksjälen. Ett fult sår som kommer att ta år att läka. Och medan Magnus inför media står och berättar att det inte är ett fiasko, så får SAIK Bandy stå där med det fula såret och blöda….


SAIK Bandy står som medarrangör till detta mästerskap. Vad jag vet så har man hand om den sportsliga biten. Och det kan väl knappast vara SAIK:s fel att bandyförbundet, det internationella, har kvartsfinaler där blåbärsnationer äts upp och spottas ut på isen som en förnedrad smörja inför i stort sett tomma läktare… Och det skyhöga biljettpriserna tillhör inte heller SAIK:s bord.


Tycker synd om alla frivilliga funktionärer från SAIK som ställer upp och lägger ner all denna tid och kraft på något som kunde ha skötts på ett bättre sätt. All heder till er som jobbar!


Pär Söderlund, klubbchef i SAIK, låg bakom succén i Vänersborg för fyra år sedan. Jag har ingen aning om hur mycket han har fått varit med och tyckt till om detta mästerskap. Jag vet att han i ett tidigt skede kommenterade biljettpriserna och att det inte skulle bli någon förändring. Det var synd det. Men kanske var han bakbunden av andra och fick kanske inte säga något annat. Konspirationsteori, jag vet…


Nä, detta landar mer och mer i knäna på Magnus Roos, Arenabolaget och bandyförbunden. Om hjulet fungerar så ska man ju inte behöva uppfinna det igen. Och det rullade på bra i Vänersborg. Tog man ens sig tid och ork att kolla hur dom gjorde för att få evenemanget till en fest? Uppenbarligen inte.


Ni hade möjligheten att göra detta till den fest som du, Magnus, lovade för ett år sedan. Men den festen hann uppleva bakfyllan innan ruset… Du pratade ju om att bandyn har sin själ kvar. Tyvärr dog en del av den under dom här dagarna. Det blir så när pengarna styr…


Och förbunden måste ju se det onödiga i att spela kvartsfinaler som mer hör hemma som ”Klassens roliga timme”… Som bandyälskare får man svårt att försvara sporten när sådana matcher spelas. Gör om. Gör rätt. Kanske dags för lite nytt tänk inom förbunden, både det internationella och det svenska.


Kan man inte lägga något på Sandviken då? Jo, det kan man. Marknadsföringen från kommunens sida har väl varit i klass med en vårmarknad, typ. Och varför placerades VM-byn över 2000 meter från arenan? Vet inte om det hade hjälpt publiksiffrorna men det hade inte blivit sämre i alla fall.


Och sen är det tyvärr så att i Sandviken så är bandyintresset lägre än det var för många år sedan. Den där klassiska mättnadsfrasen stämmer nog in en hel del. Det syns ju på siffrorna i elitserien. Folk är inte lika sugna på leken med det orange nystanet. Här ligger naturligtvis mycket hos klubben att få tillbaka dom där 5-600 som nu saknas per match. Men det kan vi ta i ett annat inlägg.


Det är skillnaden på e x Lidköping. Där finns hungern. Man har inte vunnit något än och man leder just nu utvecklingen inom svensk bandy. Det gör också att folk blir intresserade och kommer på matcherna.


Men tro inte att folket i Lidköping hade vallfärdat till arenan under ett VM där Tyskland och Norge möts klockan 10 en tisdag förmiddag. Så intresserade är man inte. Och skulle prisnivån ligga på samma som i Sandviken, ja då var det nog inte fullsatt på Sveriges matcher heller. Och det gäller även i Hälsingland, Småland, Västerås mfl. Eller vad säger ni i Bollnäs. Skulle ni gå man ur huse för att se Vitryssland-Ryssland på Sävstaås? Nä, tror inte det va..


Och det är inte första gången som det är publikfiasko i ett VM i Sverige. 2009 när Västerås stod som värdar gick både VSK och Tillberga rejält med förlust som medarrangörer. Finalen räddade upp det något då den sågs av 7500 personer. Men på det övriga matcherna som spelades runt om på flera arenor så var det inte knökat direkt. Och i det mästerskapet lyckades ändå förbunden gå med plus medan VSK och TB drog på sig enorma skulder. Hemska tanke om det blir så här också….


Så att skriva på Facebook, Twitter och alla andra medier att ”Det är typiskt SAIK-klass på publiken” är lågt. Som VM avgörs och framförallt kostar i år, skulle fler arenor gapa tomma. Det kan jag lova!


Jag ställde frågan till en av grabbens tränare i onsdags om inte ungdomslagen i SAIK hade fått biljetter att fördela ut bland alla dom unga bandyspelare som ändå finns. Tydligen fanns det inga sådana och det är också fantastiskt dåligt hanterat. Här lägger man ett VM i Sandviken och så bjuder man inte in framtiden. Och det gäller ju ungdomar i stort. Ståplatspriserna säger jag inget om, 50-lappen. Men om man ska ta 190 spänn för en tio åring, ja då vet då inte jag hur man hade tänkt sig när man ville göra detta till en folkfest.


I går när Norge blev klara för semifinal och fick då möta Sverige så gick man ut med att 1999 biljetter skulle säljas i dag för bara 50 kr, sittplatsen. 1999 var för att det var det året som Norge senast nådde just en semifinal. Lite roligt initiativ men i mina ögon så kom det lite för sent. Detta pris skulle ha gällt på många fler matcher. Jag har inte läst eller hört något resultat av det, utan får väl vänta och se tills i morgon.


9659. Det är den totala publiksiffran på 16 matcher. Ger ett snitt på 604 personer. Snittet skulle bara placeras före Tillberga och Kalix i elitserien. Skrämmande, javisst. Men å andra sidan så serverar alla elitserielag bättre kvalité på isen än vad fem av dessa länder gör. Men visst är det jobbiga siffror att läsa.


I intervjun som jag hänvisade tidigare så nämnde Magnus Roos att man siktade på att hamna runt 20000 besökare dom här dagarna. Det innebär att dom sista matcherna, sex till antalet måste locka drygt 10 000. Visst, det finns en chans. Om alla dom 1999 biljetterna till semifinalen blev sålda och minst 1500 till och om Finland-Ryssland kan locka 2000 och sedan lapp på luckan på söndagen, ja då kan det gå. Men det är som sagt var en väldigt liten chans till det. I den bästa av världar så kanske kan helgens sex matcher tillsammans locka runt 8-8500.


Jag hoppas in i det djupaste av mitt svartvita hjärta att helgens matcher blir välbesökta och att avslutningen blir till ett bra minne för alla och att svenska spelare, runt 17.49 på söndagkväll, ligger i en tv-pucks hög och vrålar ut guldglädje för första gången sedan 2012 och detta inför en knökfull Göransson Arena. Jag hoppas. Det är just nu det enda som kan rädda VM 2017. Huruvida det läker det blödande sår som SAIK fått av denna turnering, återstår att se. Jag vet i alla fall att mitt hjärta för alltid kommer att banka för svartvitt och då slutar det aldrig att slå…

ANNONS
Av Thomas Forsberg - 2 februari 2017 19:55

Kära internationella bandyförbundet!


Här kommer ett brev från en bekymmersam bandymänniska som älskar den här sporten. Jag måste ställa frågan till er om ni gör detsamma? För jag börjar fundera om det verkligen är så.


Anledningen stavas Kvartsfinaler. Hur tänkte ni där när detta infördes för några år sedan? Jag är faktiskt beredd att påstå att ni inte tänkte alls. Åtminstone inte för sportens anseende i en redan tuff tillvaro. I år så hade ni ”turen” att i alla fall en av dom blev spännande och till och med en skräll när Norge vann mot Kazakstan. Det kan tyvärr innebära att ni kanske kommer behålla detta koncept.


Men det övriga tre matcherna då? Finland-USA 15-1. Sverige-Tyskland 36-4 (!) och Ryssland-Vitryssland var inte klar när detta brev skrevs men jag kan sätta hela årslönen min på att siffrorna inte stannade under 14-15 mål för Ryssland. Exakt var hittar ni utvecklingen för bandyn i det? Det var ju nästan så att man satt och tyckte synd om det tyska spelarna som bara när Sverige tillät det, fick komma upp och göra mål. Hade Sverige lagt ner 25 procent till i sitt agerande, hade den här matchen slutat 55-0. Kom igen. Det blir ju löjligt och för det bättre lagen handlar det enbart om att åka av 90 minuter och inte riskera att bli överkörd och skadad.


Om ni på fullaste allvar tror att detta är rätt väg för bandyn, så kan ni samtliga avgå med omedelbar verkan. Med sådana här tillställningar så får man som bandysupporter väldigt svårt att försvara sin idrott.


Det har pratats länge om att bandyn måste få möjligheten att utvecklas i fler länder. Säger jag inget om. Det är bara bra. Men detta är inte rätt väg. Snarare tvärtom. Ni kanske har en dröm att om 10-15 år så kommer länder som Tyskland, USA, Kanada och Holland kunna utmana åtminstone Finland, Kazakstan och Norge. Jag tror att det blir tvärtom, tyvärr. Detta upplägg gräver tyvärr en grav för bandyn. En grav som ni på det internationella förbundet satte första spadtaget i…. Sluta dröm om en global sport. Det är 4-5 länder som kan spela ett A-VM och det kommer inte att se annorlunda ut om 10 år.


Jag ger er två förslag som jag har funderat på. Inte för att jag tror att det är något ni ens kommer att ta upp men gör jag det inte, så finns inte heller möjligheten.


Förslag 1. Spela VM som ni gör nu. Efter gruppspelet så möter ettan i B-gruppen den nation som blir fyra i A-gruppen i en kvalmatch till semifinal. Vinnaren möter sedan vinnaren i A-gruppen. Vips så har mänskligheten sluppit tre kvartsfinaler som ingen vill spela eller titta på.


Förslag 2. Spela VM över hela säsongen. I tre steg och med fyra nationer, Sverige, Ryssland, Finland och Kazakstan/Norge. Ett gruppspel skulle kunna spelas tidigt på hösten. Ett strax före jul och det sista i den här tiden. Alla steg skulle då innebära sex matcher där alla möter alla. Vinnaren av det gruppspelet tar då med sig tre poäng till nästa steg. Tvåan, två poäng och trean en poäng. Så fortsätter man i två steg till och när det sista steget är avklarat räknas totala poängen ihop för respektive länder och det två som har flest inspelade poäng, spelar VM-final. En VM-final som avgörs efter säsongen i det land som slutar på flest inspelade bonuspoäng. Hängde ni med? Inte? Låt mig då ge ett exempel på hur det skulle kunna se ut och fantisera lite:


Steg 1

Sex matcher

1 Ryssland (3p)

2 Sverige (2p)

3 Finland (1p)

4 Norge (0p)


Steg 2

1 Sverige (3p)

2 Ryssland (2p)

3 Finland (1p)

4 Norge (0p)


Steg 3

1 Sverige (3p)

2 Ryssland (2p)

3 Finland (1p)

4 Norge (0p)


Det skulle då innebära att Sverige får flest bonuspoäng och Ryssland blir tvåa. Sverige mot Ryssland i final som då spelas i Sverige. Finland blir trea och Norge fyra, utan att spela bronsmatch. Norge som i detta scenario blir sist, får då möta vinnaren i B-VM i en kvalmatch för att hålla sig kvar i A-gruppen, förslagsvis vid samma tillfälle som finalen spelas.


Detta upplägg skulle också ge länderna möjligheten att använda sig av fler spelare i sina trupper. Fler skulle få chansen att visa upp sig. Ett sådant här steg skulle kunna avgöras under fyra dagar, typ torsdag-söndag.


Möjligt att det skulle rent ekonomiskt bli för dyrt alternativ men sett till vad årets upplaga i slutändan med dåliga publiksiffror, blir att hamna på, så tycker jag man kan tänka tanken i alla fall.


Men vad händer då med blåbärsnationerna? Försvinner dom från bandyradarn? Nä. Dom kan spela både B, C och D-VM. Skulle kunna se ut på följande vis. Med reservation för hur länderna har blivit seedade.


B VM

Norge/Kazakstan

USA
Tyskland

Vitryssland

Kanada

Ungern


C-VM

Mongoliet

Holland

Tjeckien

Japan


D-VM

Kina

Estland

Lettland

Ukraina

Somalia


Vad ni väljer att göra med detta är helt upp till er. Är övertygad om att ni får in massor med olika förslag, bra som dåliga. Men vad ni än bestämmer er för och gör, tänk på bandyfolket. Det är trots allt för oss ni sitter där ni sitter. Jag tror att ni måste tänka om vad det gäller VM. För kör ni på i detta spår, kommer vi inom en snar framtid inte ens ha något VM. Resultat som 36-4 och 15-1 i ett slutspel stärker inte direkt varumärket, även om ni verkar tro det. Det är dags att inse att bandy inte är en global sport som kan utmana det övriga stora bollsporterna. Tyvärr måste jag tillägga för ingen annan än jag skulle vara gladare om så var fallet.

Av Thomas Forsberg - 1 februari 2017 23:35

Sverige gör alltså 10-6 på Ryssland i den sista gruppspelsmatchen. När hände det sist, eller ska man kanske fråga sig OM det har hänt. Imponerande i alla fall att trycka dit världsmästarna dom senaste fyra åren med tvåsiffrigt. Kan tänka mig att på det ryska spelarhotellet grubblas det en aning i kväll. Eller var man helt enkelt så kylig att man mörkade sina bästa kort i spelet om guldet? Ja, hursomhelst så talar allt i alla fall för att dessa två lag kommer att mötas på söndag klockan 16.00 i en match som gäller betydligt mer än en gruppfinal en onsdagkväll i Sandviken.


Då jag jobbade dubbelskift på Jernvallen denna kväll eftersom Joel tränade först och sedan broder Hugo efter, så var det närmaste jag kom VM, en skymt av Hasse Andersson och några till som kom tillbaka från en löparvända. Och kort därefter släntrade även en ryss in. Så här i efterhand en talande bild för hur matchen slutade…


I bilen hem så rapporterade Magnus Wahlman från Göransson om att det var en tveksam inledning av Sverige och att inramningen liknade tidigare matcher. Även om han vid ett tillfälle råkade säga publikhavet. Vet inte om gode Wahlman ville vara ironisk eller om det var ett radiotrick. När jag sedan kom hem lagom till halvtid så kunde jag snabbt konstatera att det var nog en klassisk felsägning. 1909 hamnade dagens siffra på och ni vet ju vid det här laget var ”Lill-Ove” lägger skulden på….


Gruppspelet är nu över och Sverige vinner samtliga matcher. Bra så långt och dom där framme levererar. Erik gör sju mål. Edlund hinner med fyra på två matcher. Patrik Nilsson och Daniel Andersson 3. Känns bra att samtliga har hittat rätt.


Försvarsspelet har väl också funkat helt ok även om det vid några tillfällen har ramat förbi en och annan ryss, kazak och finne. Men på det stora hela så känns det stabilt och det gör det även på mitten. Så visst ser det lovande ut inför slutspelet som alltså drar igång i morgon, eller….


För att kalla morgondagens övningar i Göransson Arena för slutspel är en stark överdrift. Med betoning på stark. Snälla nån, förklara för mig vad kvartsfinaler i ett bandy VM har för betydelse…


Om vi börjar med första matchen, Kazakstan-Norge. Javisst, Kazakstan har förlorat tre raka matcher och Norge har vunnit tre raka. Spelar ingen roll i morgon. Kazakstan vinner med minst 8-9 mål.


Sen har vi Finland-USA. I hockey hade det varit en av kvartsfinalernas höjdare. I bandy når den inga höjder. Såvida inte Trump i natt får för sig att införa något typ av förbud att slå USA i idrottsliga evenemang. Och med tanke på vad karln har pysslat med det senaste veckorna kanske man ska avvakta med att lasta hela lönen på finsk seger…


Sverige-Tyskland. Smaka på den. I all annan idrott så skulle man dregla över att få uppleva en sådan landskamp på plats. Men nu är det bandy och det enda som är lite häftigt med den matchen är att det en historisk första landskamp i bandy, länderna mellan. Det är stort. Men resten. Jag lovar och svär vid mitt svartvita bandyhjärta att om inte Sverige vinner med minst 20 mål ska jag inhandla en tyrolerhatt och springa gatlopp genom Ockelbos ensliga gator i morgon kväll, drickandes en helpanna Gluhwein. Schkål på den!


Avslutningsvis då så blir det en ren ryssaffär. Ryssland mot Vitryssland. Även om målvakt, Rysev inte såg alltför tät ut i dag, så behöver nog han göra typ 15 Tommy Salos för att det ska bli en skräll…


Så än en gång, svara på min fråga: Varför kvartsfinaler i bandy VM?....


En sak är dock säker. Vill ni se mål ska ni gå i morgon. Det totala antalet mål i dom fyra matcher som ska genomlid…, eh…föras, så hamnar nog det runt 65-70 mål, typ…


Avslutar med att konstatera att återväxten inom SAIK bandy ser väldigt lovande ut. På U11/12:s träning i dag var det full fart och runt 20 glada barn där man verkligen också ser vad man har utvecklats. Riktigt roligt att se och kul att Joel har fått med en kompis från bandymetropolen Ockelbo också.


Och på Hugos premiärträning med det yngre laget var det minst lika många och lika glada och lika talangfulla barn som for fram över klassisk is på Jernvallen. Känns bra för ett svartvitt hjärta att se framtiden ta för sig.

Av Thomas Forsberg - 30 januari 2017 23:47

2029 personer såg öppningsmatchen i går mellan Sverige och Finland. I dag så var det tre matcher som sågs av sammanlagt 797 personer. I morgon så kanske Sveriges match kan locka strax över 1500. Rysslandsmatchen på onsdag bör kanske dra åtminstone 2500. Sen har vi fyra kvartsfinaler (varför har man ens dom matcherna??!!). på torsdag som i bästa fall lockar 2000 tillsammans. Semifinalerna på lördag kanske drar runt 3000 totalt. Finalen på söndag? Ja, är det medvind, solen i ryggen och knutna tummar så når vi över den magiska gränsen 4000. Jag knyter tummar och tår för att det ska bli så. Men risken är att jag bara får kramp, motvind och solen i ögonen….


Att bandy VM i Sandviken publikmässigt sett fått en minst sagt knackig start kan väl inte ha undgått någon. Förutom dom som satte priserna då kanske. För även om två landslag i går ansåg att 2029 var en dålig siffra, så gnuggade man tydligen händerna hos arrangörerna. Det hade nog jag gjort också om det hade varit en elitseriematch i november mot Kalix… Men nu var det öppningsmatchen i ett VM. Och innan någon hinner att påpeka det faktum varför då inte jag var där för att höja siffran till 2030, så vet ni som följer den här bloggen varför.


Jag älskar sporten och vill inget hellre än att få VM-statusen att bli högre och jag förstår äran att få representera sitt landslag. Men när man väljer att lägga prisnivåerna på 2.50 höjd, stannar jag i min ansats och väljer att avbryta mitt VM-hopp. Men ska då jag kunna sitta där vid köksbordet en sen måndagskväll och tycka till om VM när jag inte ”ställer upp”? Ja, det kan jag och det tänker jag göra.


Biljetterna. Jag vet att det finns billiga biljetter att få tag i till matcherna. Du kan gå och se Sverige mot Kazakstan för 250 kr (plus förköp 25). Du kan även få se Tyskland mot Vitryssland för 50-lappen (plus förköp). Ståplats förvisso men det kan väl vara ok då bandy en gång i tiden var ståplatsidrott. Så vad är då felet med priserna kan man ju tycka? Jo att om en familj ska gå så blir det ganska dyrt, även med ståplats. Skulle vi i vår familj få för oss att uppleva VM-festen i morgon så skulle det gå på 865 spänn för det billigaste platserna, alltså stå. Den ende som skulle ha sittplats var ju minstingen då i sin vagn.. Ja men ni hör ju själva…


Hade detta varit finalen så hade jag kunna övervägt det. Finalen ja. Samma platser i den skulle gå på 1575 kr. Kanske inte låter så farligt med tanke på att det ändå är en VM-final. Men då är det alltså ståplats. Sittplats för oss fem, nästan 3000 kr. Kom inte och säg att det är rimliga priser i detta VM!


Ekonomiskt sett så skulle jag ju kunna åka själv. Sambon kvittar det nog för och vad det gäller Love så känns det likaså. Men att lämna åtminstone två besvikna grabbar hemma, det gör jag inte. Så då stannar vi hemma och är besvikna allihop i stället.


Får nog snart epitet En man som heter Ove här känner jag. Men jag tycker att man har gjort fel från början i detta fall. Jag tror att man tappade åtskilliga åskådare redan när man lanserade priserna. Varför kunde man inte lägga sig i nivåer runt World Cup priserna? Sett till kvalité, så får man mer för pengarna under fyra dagar i Oktober än sju i Januari/Februari. Spelarna är dom samma, fast i klubbfärger..


Att fyra VM-matcher har lockat 2826 personer (706 i snitt) är inte bara dåliga siffror. Det är rent ut värdelösa siffror och det trista i detta är att Sandviken och SAIK kommer att få ta skiten. Till viss mån har man bäddat för det men det är ändå trist att alla bandyromantiker som drömmer våta drömmar om fyra-dagars-fylla i Ljusdal under World Cup, får vatten på kvarnen igen. Ett publikt fiasko var det sista som Gästriklands bandymetropol behövde.


2013 när VM spelades i Vänersborg och Göteborg kom totalt 35 767 personer. Då förstår ni kanske att loppet redan är kört för Sandvikens del. Att det ska komma 33000 personer på dom matcher som är kvar, finner jag lika omöjligt som att Vetlanda tar sig till slutspel och vinner SM-guld i år….


VM kanske inte ska spelas varje år. Jag tycker i alla fall inte det. Jag förstår som sagt var spelarna att det är en härlig känsla att få ta på sig det gulblåa tröjorna och representera sitt land. Men är det verkligen roligt varje år att vinna stort i alla matcher utom två? Kanske är det dags för att införa i alla fall vartannat år principen? Det år som inte VM avgörs skull Sverige och Ryssland kunna göra upp i en EM-final spridd på bäst av 3 eller kanske 5 matcher. Jag vet inte men för mig handlar VM egentligen bara om två matcher. Sveriges semifinal och final, om man går dit då förstås…


Nu har ”En man som heter Thomas” grälat färdigt. Fortsätter jag så riskerar jag väl att stängas ute från Göransson Arena i fortsättningen. Avslutar med lite positiva vinklar i stället. Jag hade fruktansvärd tandvärk tidigare i kväll. Men två alvedon hjälpte så nu kan jag gå och lägga mig och drömma om elitserieomstarten. Hej på er!

Av Thomas Forsberg - 23 januari 2017 14:14

Efter tre dagar med bandy. En galakväll och hockeymatch i Hedesunda så var det bara soffan och horisontellt läge som gällde i går. Någon tanke på att blogga fanns inte då kan jag lova. Lite sömn och stärkande havregrynsgröt är då rätt medicin och nu kan man ta sig an nya utmaningar igen. Livet som idrottsförälder är både fantastiskt och slitsamt.


Ni som har Facebook har ju kunna följt mig under helgen där jag lagt ut mest bilder men även lite text om Knatten Cup. Ni som inte har Facebook (finns dom??) får ta del av det nu i stället då.


Till att börja med ett stort grattis till SAIK Vit som nådde finalen i U12 efter fint spel genom hela cupen. I finalen mötte man Kalix som man också stötte på i gruppspelet där man spelade 5-5 i en väldigt spännande och underhållande match. I finalen så var dock Kalix det starkare laget och vann med 4-2. Men en riktigt bra insats av SAIK var det och det var för första gången på många år ett lag från SAIK nådde så långt.


Joels gäng, SAIK U11 nådde också fram till slutspel. Efter två vinster i gruppspelet, Hammarby och Spång/Bromsten så fixade man en andra plats efter Örebro. En jättestark insats av det här gänget och i kvartsfinal så väntade Bollnäs Blå.


Att spela bandy klockan 08.00 på söndag morgon hör väl kanske inte till det vanliga. Men det var bara att ställa klockan på 04.45 och glida i väg till samling 07.00 det. Det var ju kvartsfinal i Knatten Cup. Tror dock att vår minsting, Love inte hade riktigt koll på vad vi skulle upp i den där tiden att göra och varför i hela världen skulle man dricka välling på en bandyarena? Inte lätt att vara idrottssyskon…


Matchen mot Bollnäs blev en spännande sådan där SAIK var bra med och Sondre i målet stod för en rad fina räddningar. Att det finns målvaktsämnen i SAIK har den här helgen visat. Nämnde Sondre och Oskar i 06-laget gjorde väldigt bra ifrån sig.


Det var underläge i paus med 1-2 och känslan att vi skulle kunna ta det fanns. Tyvärr så kopplade Bollnäs ett tidigt grepp i andra med två snabba mål. Men tro inte att det här gänget gav upp. Man stred på och visade att man ville vara med. Och i den här matchen så plockade man även fram passningsspelet till en högre nivå. Vid ställningen 1-4 fick vi straff och nu skedde något som jag fram tills då inte varit med om inom bandyn. När domaren signalerade straff och utvisning för en av Bollnässpelarna, började deras tränare vifta och gestikulera på sidan. Domaren åkte lugnt och stilla fram till honom för att berätta. Men tränaren ville inte riktigt lyssna mer än på sin egen röst tror jag och fortsatte att ifrågasätta beslutet. Det slutade i att domaren tvingades skicka upp honom på läktaren. Skakandes på huvudet så gick han till sist därifrån.


Riktigt trist att se på en ungdomscup. Vilken signal sänder man ut när man blir uppskickad på läktaren som tränare? Under alla cuper/poolspel som jag har varit med på så har jag aldrig sett detta. Ok, jag kanske inte håller tyst på läktaren alla gånger heller när jag och barnen är på matcher och tittar, det är jag medveten om. Men under alla mina år som ungdomsledare så har jag i alla fall haft kontrollen över känslorna. Entusiastisk och drivande är en sak. Destruktiv och skällande fungerar sällan bra. Jag hoppas att det här var första och sista gången jag får se detta på en bandyplan.


Bollnäs vann den här matchen till sist med 5-2. Det var tårar i ögonen på många i omklädningsrummet efteråt men våra duktiga ledare var där snabbt och talade om vilken prestation man stått för och det är det bara att stryka under på. För även om tävlingsmomentet fanns där under den här helgen så är det i slutändan bara en lek. Och för Joel fanns inte mycket tid att grubbla på, för direkt efter slutsignalen var det bara att packa ihop grejerna och snabbt skynda sig i väg. Hockeymatch för broder Hugo i Hedesunda väntade… Håhåjaja….


För vårt tredje lag, SAIK Svart så blev det tre förluster, tyvärr. Men man kämpade på bra i en stentuff grupp med Tillberga, Sirius och Söråker. Mot just Söråker stod man för en väldigt bra insats. Det blev en spännande match som slutade 4-5 men där våra killar visade prov på både tekniska finesser, målvaktsspel (naturligtvis) och fint passningsspel. Så även om killarna i detta lag inte fick jubla över någon seger så ska man känna att man gjorde en jättefin insats genom hela cupen.


Nu väntar träning till veckan och sedan poolspel den 18 februari i Grängesberg. Självklart kommer jag att finnas på plats även då.


I den stora världen, alltså Elitserien så var det igår sista omgången innan VM. SAIK tog dom där två poängen som alla i hela bandysverige redan skrivit in, bortsett kanske Kalix och Sargvakten. Och tänk det var inte långt borta ett tag att en av säsongens största knallar hade kunna inträffat. Kalix var faktiskt i ledning med 4-3 i halvtid. Detta efter att SAIK inlett bäst fram till 3-1, för att sedan ha vänligheten att bjuda in det långväga gästerna i matchen. Kalix gör en bra första halvlek. SAIK gör ca 20 minuter som är bra.


I andra halvlek så får dock SAIK lite mer koll på grejerna. 4-4 kommer tidigt. Kalix gör sedan 4-5. Sen ökar SAIK lite på tempot vilket räcker för att gå fram till 8-5, som till slut landar i 8-6.


Men detta var absolut inget steg i någon rätt riktning vad det gäller SAIK:s formkurva. Möjligtvis planade man ut den dåliga kurvan en aning. För det var stundtals dåligt tempo på både skridskor och boll. Att det finns mer att plocka ut av det här laget, kan den som aldrig ha sett en bandymatch, se. Det verkar vara trögt på alla håll och kanter faktiskt.


500 mål är inte fy skam i alla fall. Det nådde Christoffer Edlund i gårdagens match. 500 mål i den S-märkta tröjan sedan han kom till stan 2009. Och då ska man ju komma ihåg att han var i Ryssland en säsong. Det är en fantastisk siffra och jakten på 600 är inledd.


Kanske kommer detta VM-uppehåll lägligt nu för SAIK. För att det finns saker att jobba med är helt uppenbart. Det tidigare stabila försvarsspelet är upplöst och förvandlat till något som mer liknar oorganiserat och motståndarna hittar igenom med det enklaste av vägar ibland. För en månad sedan stred SAIK med Villa om att leda serien. Nu strider man för att undvika en fjärde plats vilket till 125 procents säkerhet leder till en kvartsfinal mot dom regerande svenska mästarna, VSK. Tränare Brodén må vara brandman och ska bekämpa eldar. Men i det här läget så måste han nog hitta tändvätska som tänder en brasa hos sina mannar igen. Annars tenderar denna säsong att gå upp i rök tidigare än på många år…


Tre matcher kvar efter VM. Gripen (borta), Bollnäs (hemma) och VSK (borta). För att vara säker på minst en tredje plats så krävs nog full pott. För Bollnäs har förutom SAIK, Sirius och Vetlanda kvar att möta och det borde vara 4 poäng. Så matchen på Jernvallen den 12 februari kommer med största säkerhet avgöra placeringen lagen mellan. Om nu inte….


…Edsbyn ramlar igenom på slutet. Ser inga tendenser till det nu i alla fall men man har ett tufft spelprogram kvar. Först TB hemma. Ska kanske vara 2 poäng det. Men sedan har man Villa och Vänersborg i avslutningen. Förvisso har man Villa hemma vilket är en stor fördel. Men skulle man kamma noll på det två sista matcherna, öppnar det upp för jagande SAIK och Bollnäs. Så i teorin så skulle faktiskt Edsbyn kunna hamna på den där fjärde platsen, även om jag har svårt att se det ske.


Hursomhelst så kommer årets slutspel bli infernaliskt spännande och jag kan nog bara gissa mig till hur en möjlig kvartsfinal kommer att se ut. För om inget häpnadsväckande sker så kommer Villa att vinna serien och då får man ju välja först av alla. Broberg tror jag kommer att bli det lag man då väljer. Men sen då… Ja, det är i dagsläget helt omöjligt att spekulera i. Det är alldeles för mycket som kan ske under dom tre sista omgångarna så det får tiden utvisa. Men jag är ju alldeles för otålig över att vänta in saker och ting så jag måste ju bara slänga ur mig en gissning, baserad på tabellen som den ser ut i dag och då skulle mina kvartsfinaler se ut som följande:


Villa-Broberg

SAIK-Vänersborg

Edsbyn-Hammarby

Bollnäs-Västerås


Utvecklig på det? Ja, Villa vinner serien. Väljer SAIK på sin sida efter 2 komfortabla segrar i serien. Edsbyn slutar tvåa och väljer Hammarby före Vänersborg. Varför? Ja, säg det när man bara plockat en poäng av Bajen under serien. Men jag tror att man känner sig mer bekväma i spelet mot Hammarby än mot Vänersborg. Men det är en högst osäker analys, med betoning på osäker…


SAIK blir trea och att välja mellan Vänersborg och VSK torde i det fallet vara enkelt. Bollnäs får då ta VSK.


Ja ni ser själva vilka matchserier det kan bli. Ingen av dessa fyra har några säkra vinnare, anser jag. Broberg är i sina bästa stunder ett lag som kan slå Villa te x. Räkna med oavsett vilka kvartsfinalserier det blir, så kommer ingen att stanna på tre matcher.

Lite bilder från helgen som var


På plats inför första matchen. I A-lagets omklädningsrum dessutom.

 

Vild "TV-puckshög" efter seger mot Spånga i sista gruppspelsmatchen.

 

Albin i SAIK Svart stänker dit en straff mot Söråker.

 

SAIK svart på väg ut för premiärmatchen mot Tillberga.

 

Bröderna Forsberg på plats för att följa kvartsfinalen. Den ene tröttare än den andre...

 

Efter kvartsfinalen mot Bollnäs.

 

En intensiv bandyhelg avslutades med en hockeymatch i ett soligt Hedesunda med Hugo.

 

Av Thomas Forsberg - 20 januari 2017 14:29

Det svenska VM-laget som ska försöka ta hem guldet i det VM som inleds nästa söndag innehöll väl det namn man kanske kunde förvänta sig. Jesper Eriksson gör VM-debut, vilket jag tycker är bra. Jesper är en av Villas absolut viktigaste spelare och har varit tongivande denna säsong.


Däremot så kanske många då saknar en lagkompis till honom. Det är naturligtvis David Karlsson, elitseriens skytteliga ledare som åter igen hamnar på reservplatsen. Ett beslut som har satt fart på diskussionen i bandysverige åter igen. Brukar vara så i den här tiden, varje år och jag gissar att ”Lidköpingsupproret” vid det här laget är halvvägs till Söderhamn för att försöka påverka förbundskapten Svenne Olssons beslut.


Jag är bara en bandyåskådare och har inga större kvalifikationer för att avgöra hur man värderar olika spelare i ett sådant här sammanhang. Men tycker inte ni att det är märkligt att David gång på gång blir ställd utanför ett VM-lag, trots att han håller till i toppen av skytteligan, år efter år?


Självklart så är det många som tycker att det är märkligt, annars så skulle vi ju inte ha denna diskussion, år efter år. Men jag är mer inne på att kanske våra förbundskaptener söker något annat än det Karlsson kan bidra med. Mål det skulle man få. Men det finns ju ett par till som kan producera om man säger så… Det är oerhört stor konkurrens på forwardssidan. Så stor att alltså skytteliga ledaren får vara reserv. Då är det förmodligen inte målen man har tittat på då…


Vad är det då som gör att David inte tar en plats? Har läst många underliga kommentarer på bandyforum om att Svenne ska ha något emot David. Ok. Men då måste ju även Franco och Jakobsson ha haft det också… Nä, det är något annat tror jag i alla fall.


Många har tittat på åldern också i det här laget och att det finns många ”topp30”, vilket har lett till starka diskussioner. Men det är ju inte så att med David i laget så hade snittåldern minskat. Nä, det håller liksom inte det heller.


Svenne har sagt i intervjuer att man vill ha en bra mix. Tittar man på det anfallsspelare som nu finns med så har vi då Edlund. Stark djupledsspelare med bra skott. Erik P. Vass skridskoåkare med fantastisk teknik. Daniel Andersson. En lika bra målskytt som passningsläggare, 30+22 i år. Patrik Nilsson. Tung att stå emot med bra skott och ofta bra mot internationellt motstånd. Visst, David uppfyller också många av dessa krav. Men åter igen. Mördande konkurrens.


Man ska väl inte hålla på att röra i en gröt som redan är upprörd men jag tror helt enkelt att våra förbundskaptener ser att man har fått till den mix man vill ha och i den mixen så passar då inte Karlsson in. 49 mål, javisst det skojar man inte bort men det spelar nog inte in i detta beslut. Jag tror att man har tittat djupare än så och kommit fram till att detta blir till bästa lösningen. Trist för Karlsson naturligtvis men i min värld så anser jag ändå att detta är rätt trupp för detta VM. Och vill ”Lidköpingsupproret” stanna till på vägen till Söderhamn för att diskutera, står dörren öppen…


På tal om VM så satt jag i går och klickade i tre biljetter för mig och två av grabbarna till Sverige-Finland, på skoj. Landade på sköna 905 kr med förköpsavgiften inräknad. Olala…Det är klart att jag skulle kunna välja Norge-USA dagarna efter för 405 kr i stället men det känns ungefär lika eggande som att titta på målarfärg som torkar långsamt på en vägg och då menar jag långsamt…


Säger det igen. VM i Sandviken som man skulle kunna gjort till ”Folkets VM” är inte för alla. Det känns otroligt jobbigt att behöva säga till mina söner att vi tyvärr inte har råd med att åka och titta på VM, 4 mil hemifrån. Kalla mig snål och gniden men VM kommer att bli en veckas längtan efter att elitserien ska starta igen. Hade jag precis som Sverker Olofsson (han i Plus ni vet) haft en soptunna så hade jag använt den….


Desto roligare i kväll då Knatten Cup drar i gång då. SAIK 06 spelar klcokan 19.20 mot Hammarby och ni må tro att grabben är taggad som tusen nu när Bajen står på andra sidan. En timme senare så är det 05-laget som skrinnar ut mot Tillberga. Så lämna Fångarna kvar på fortet och skippa bandyplay från Vänersborg och kom till Göransson för att se framtiden.


Lite om elitserien i kväll då. Jesper Sundving är väl kanske inte det kändaste namnet i SAIK-truppen. Men i kväll har han allt att vinna. Den 16-årige Lidköpingssonen kan i kväll ta chansen och stoppa grabbar som Lomanov och Hedqvist. Othén skadade sig på senaste träningen och nu får alltså Jesper chansen från start. Hoppas att Hagberg och Mossberg har vadderat målvaktshandskarna lite extra i kväll för det lär bli hårda skott att mota. Men det är bara att köra, Jesper. Stort lycka till och spika igen!


En annan intressant match är den mellan Bollnäs och Västerås. VSK:s sista(?) chans att nå en topp fyra plats. Kanske är man på uppåtgående nu och Bollnäs har ungefär lika bra form som SAIK. Ovisst på Sävstaås. Krysslukt på den?

Av Thomas Forsberg - 15 januari 2017 00:12

Efter regn kommer solsken heter det ju. Fredagens debacle i Göransson Arena där SAIK visade allt annat än guldkantad form byttes under lördagen ut mot det som är framtiden. SAIK:s fina U11/12 lag begav sig till Borlänge för poolspel. Alarmet ljöd 05.30 och även om det vankades bandy hela dagen så var det en trött herr Forsberg som tog sig ur sängen. Huvudpersonen för dagen, Joel var nog ändå snäppet värre och denna lördagsmorgon skiljde sig inte så mycket ifrån en helt vanlig skoldags morgon. Även om jag försökte peppa upp honom med att han faktiskt inte skulle behöva åka till skolan.


Tur då att huvudrollsinnehavaren nummer 2, Love var desto mer på hugget. Sin vana trogen så mötte han den nya dagen på sitt sedvanliga vis, nämligen leende och tjattrandes. Tänk om man kunde ha den energin varje morgon.


Efter frukosten (gröt of course) så for vi i väg och hämtade upp farfar som också skulle följa med. Sen började resan mot Borlänge och Tunets IP. Termometern i bilen visade på friska -12 grader.


Väl framme i Borlänge hade tempen klättrat till -7 i alla fall. Tacka för det när heta grabbar från Sandviken (och Ockelbo) anlänt. Och när vi klev ur bilen och blickade ut över en nyspolad is fick man känslan av att detta kan bli en bra dag och gårdagskvällens alla missar och bedrövelser rann fullkomligen av en.


När vintermånaden Januari bjuder upp till sådant här grant väder för bandy, kan till och med jag hålla med alla ”Utebandy-förespråkare”. Att höra skridskoskären ljuda över blank is och vinden är stilla medan solen klättar ur sin nattliga sömn, får en nästan att bli rörd till bandytårar. (Förlåt mitt försök till att vara bandypoet). Tyvärr så är det ju inte allt för ofta man får vara med om detta numera.


Gänget från Stålstan skulle den här dagen matcha med två lag. Ett rent 05-lag och ett yngre, 06-08. Detta i ett första steg mot nästa helgs stora begivenhet, nämligen ungdomarnas egna World Cup, Knatten Cup i Sandviken. Här i Borlänge skulle nu lagen svetsas ihop inför nästa helg. Ett klokt resonemang tycker jag och en god möjlighet för spelarna att hitta varandra lite extra bra.


Som vanligt när jag då ska försöka återge detta lags bandyäventyr så styrs det ju över var Joel hamnar i för lag och i dag blev det SAIK 2. Och dom var också först ut. Mot Västanfors. Detta Västanfors som alltid är riktigt vassa. Så det blev till att slipa stålet direkt.


Och grabbarna gjorde en jättebra match. Man höll Fagerstapojkarna stången länge och det dröjde nog ända fram till 10 minuter innan Oskar i målet tvingades kapitulera. Det blev några mål till men även vi hittade nätet ett par gånger och nämnde Oskar gjorde en fantastisk match mellan stolparna. Och det skulle komma mer från ”Väggen”…


Resultat? Nä, detta är ett poolspel där lagen ska få möjligheten att spela bandy och ha kul, så det struntar vi i helt enkelt.


Under hela den här matchen så valde minstingen på Tunets IP, Love att sova gott på sin fårfäll i vagnen och brydde sig inte nämnvärt mycket om det bandyspelande barnen på isen. Men nästan direkt på slutsignalen så vaknade han till och ansåg sig vara redo för att uppleva sin första bandydag utanför Gästrikland. Och bland det första som fångade hans uppmärksamhet var en stor sak på fyra hjul.


    

Vi inspekterade den enorma traktorn från hjul till hjul och skopan blev besökt ett antal gånger. Tänk vad stora maskiner kan vara fascinerande. Efter den noggranna inspektionen var Love nöjd för en stund och vi kunde titta på det andra lagets första match.

Anrika Grycksbo stod för motståndet och efter att SAIK inlett vassast så kom dalalaget tillbaka och trots storspel även från målvakten här, Alfred så lyckades Grycksbo göra något mer mål än SAIK. Men matchens passning det stod Elias för när han med en 20 meters passning hittade Max som skrinnade sig loss och stänkte dit bollen. Ett vackert bandymål minsann.


Sedan var det dags för derby. Precis som så många gånger förr så blev det alltså en match mellan det båda lagen. Men med den goda kamratskap som genomsyrar detta gäng så visste man redan på förhand att det skulle gå bra.


Kanske var lag 05 en aning tröttare efter att ha spelat match precis innan och 06-08 öste på rejält. En spännande match blev det i alla fall och med schysta och ärliga tag. Mitt bestående minne får nog bli personligt då Joel tog fart från eget straffområde och efter en färd som gick längs sargen slutade med ett kanonskott i nättaket. Det har han efter farsan. Eller så inte…. Men vackert var det i alla fall..


Efter matchen så blev det en liten paus och nu fick Love också valuta för pengen. Ismaskinen. Äntligen då dök den vita maskinen upp. Tänk att dom hade en här också, precis som hemma på hockeyplanen i Ockelbo. Ögonen lyste och så var den dagen räddad. Åtminstone för en stund till.

   


Sen var det dags för bandy igen. Båda lagen spelade nu samtidigt och en snabbresumé av 05-lagets match får väl bli att jag hörde speakern nämna några fler mål för motståndarna från Grängesberg.


För 06-08-lagets del så blev det en pangstart. Två snabba mål signerat Sondre och Rasmus (om jag inte minns fel) gav Borlänge något att fundera på. Och dom funderade i ungefär tre minuter. Sedan tryckte dom på knappen som våra killar fortfarande har kvar att hitta. Nämligen att släppa bollen till varandra i fart och åka skridskor hela tiden. När lektionen var avslutad så hade speakern förkunnat fler mål för Borlänge än för oss. Hur många fler, lämnar vi därhän…


Efter lunchintag så var det dags för nya tag och åter igen spelade båda lagen samtidigt och därav blir det en kort resumé även nu.  Ett högt jubel tidigt i matchen från vårt håll kändes bra. Tyvärr så blev det inte så många till, inte från oss i alla fall. Västanfors var för starka för 05-gänget som i och med den matchen också hade spelat klart. Och precis som vanligt gjort det jättebra.


För 06-08-gänget så stod Grycksbo på menyn och det verkade inte som att lunchen att mättat grabbarna tillräckligt. Efter en lite tveksam inledning så åt sig grabbarna in i matchen och när 25 minuter var spelade så hade vi fler gjorda mål än dom. Och det efter en väldigt bra insats.


Kommer ni ihåg, Oskar? Målvakten som i det två första matcherna agerade en levande vägg stundtals. Den väggen visade inga sprickor den här dagen. Vilka räddningar han gjorde och agerade med stort självförtroende. Vet inte hur många lägen för Grycksbo som han stoppade tillsammans med sina lagkamrater. Och det skulle fortsätta….

 


…För mot Grängesberg stod nog det här laget för den bästa prestation jag sett dom göra. Det var en fröjd att se killarna spela. Fart på rören. Fint passningsspel. Härliga dribblingar och så en och annan spektakulär målvaktsräddning signerad Oskar. Spelade ingen roll vad Grängesbergarna försökte med. I den här matchen var svartvitt stål starkast.


Efter fem matcher för det båda lagen så var då dagen i Borlänge över och ett är säkert. Detta gäng, oavsett om dom är födda 05,06,07 eller 08, har tagit enorma steg i sin utveckling och det ska bli väldigt intressant att se hur kommande helg utvecklar sig. Att man i det här poolspelet fick spela ihop sig som det lag som ska spela kommande helg, var väldigt bra tror jag och det ska ledarna ha stor cred för att man gör. Jag har sagt det förr men det tåls att upprepas: Bra ledare ger en bra grupp. Jag är väldigt tacksam att Joel får denna möjlighet att vara med i den här gruppen där alla ledare verkligen ser alla barn och jobbar för att visa att idrott handlar om att ha kul tillsammans. Och det har verkligen SAIK U11/12.


Så jag rekommenderar verkligen ett besök på Göransson Arena nästa helg för att heja fram den svartvita framtiden.


Strax efter klockan 15 rullade så vi hemåt, nöjda och belåtna. Joel hade fått spela bandy. Jag och farfar hade fått heja och Love hade fått se både en traktor, en ismaskin, ätit en bulle och ätit snö. En härlig dag på Tunets IP helt enkelt…..


       

Presentation


Thomas nu fyllt 43 bloggar om bandy och framförallt SAIK

Länkar

Fråga mig

9 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Följ bloggen

Följ densvartvita bloggen... med Blogkeen
Följ densvartvita bloggen... med Bloglovin'

Droppnätet


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se