densvartvita bloggen...

Senaste inläggen

Av Thomas Forsberg - 11 oktober 2014 19:16

Gruppspelet är avslutat och 16 lag har blivit 8. Fem av lagen är från Sverige och tre från Ryssland. Det innebär också att vi kommer att ha minst ett svenskt lag i semifinal i morgon eftersom Villa och Vänersborg möts i natt i den sista kvarten. Men förhoppningen är ju att vi ska ha även ha ett finallag eftersom SAIK finns på samma halva och tar sig SAIK förbi Dynamo Moskva i kvarten så har vi en helsvensk semifinal i morgon. Viktigt skulle jag vilja påstå om det är så att publiken ska komma även i morgon.


Själv sitter jag just nu hemma.. Har ni hört? Kvartsfinalerna har börjat och jag är inte där. Nä, jag tycker att det räcker med bandy nu. Har sett så mycket ändå och nu får det vara nog...


Nä, så är det inte. Jag och sönerna har varit in på dagen och kikat på matcher och när så Villa slog ut Neftyannik åkte vi därifrån och inmundigade en näringsrik middag, på MC Donalds. Sen for vi norrut och landade hemma. Ett hem som jag under några dagar bara haft som sovplats några timmar.

Anledningen till att jag inte befinner mig på arenan stavas, pappa. För när mamma jobbar till kl 20.00 och med ganska stark övertygelse om att sex timmar mer bandy för en 8 och 6-åring, skulle bli too much, så tar vi timeout. Men så fort mamma är hemma igen så bär det naturligtvis av in till bandytemplet i Sandviken igen, själv.


Precis här, så blir det paus i den första kvarten mellan VSK och Zorkij. Och efter en drömstart för ryska laget med 2-0 ledning så har VSK hämtat i kapp och det är lika i paus. Västerås har imponerat på mig och mitt tips blir att man också tar sig vidare. Zorkij har haft lite tur på vägen oh det håller inte hela vägen.


Någon gång i mitten av första halvlek mellan Jenisej och Hammarby  beräknas jag komma tillbaka till arenan och då hoppas jag att det fortfarande är match. För vilken match det kan bli. Jenisej har varvat upp efter en trög start på cupen och Hammarby fortsätter att imponera på mig. Tror att den där matchen mycket väl kan gå till straffar.


Sen har vi kvällens höjdare, åtminstone för mig och många fler i arenan. För när SAIK och Dynamo ska göra upp om en plats i semin så måste det ju bara bli mycket folk på läktaren. Minst 3000 är ett krav. Tippa den matchen gör jag inte utan hoppas bara att den inte barkar i väg lika illa som förra året. Det var minst sagt en sorglig historia. 0-9 blev det då. Men då var Daniel Mossberg i fel lag...


Sista kvarten, öka takten.. Oj, förlåt det var inte meningen med en grönvit ramsa på en svartvit blogg men visst finns det anledning att tro på ett uppskruvat tempo mellan rivalerna Villa och Vänersborg. Inte bara mellan spelarna utan även på sidan där Stefan Karlsson skulle kunna bli adlad i Lilla Paris om Lisch-monstret betvingades en sen lördag natt. Läge för en riktg rysare med andra ord....


Nu gäller det bara för mig att inte sätta mig i soffan och slappa. För tre dagar och nätter med bandy gör att kroppen mår lite konstigt och skulle kunna få för sig att somna in i någon sorts bandydvala. Så in med mer kaffe nu, SÅ KÖR VI!!!!


ANNONS
Av Thomas Forsberg - 11 oktober 2014 09:15

Då är det dags för en tredje omgång med frågesport i ämnet World Cup. Här kan det vara bra att hålla koll på lite olika årtal och skyttekungar. Vet ni förresten hur många 0-0 matcher det har spelats genom åren?ANNONS
Av Thomas Forsberg - 10 oktober 2014 14:10

Det är många som har funderat varför jag inte har tagit upp Gälman-gate här på bloggen. Det finns många olika anledningar till det. Men nu kan vi i alla fall göra bokslut i den här affären. För efter beskedet i går då skiljenämnden valde att gå på Kalix linje så har det i dag slutits en överenskommelse mellan det båda klubbarna att Niklas är klar för SAIK den här säsongen.

- Vi är glada över att vi så snabbt efter skiljenämdens dom har hittat en konstruktiv lösning på den här situationen. Nu hoppas vi att Niklas så snabbt som möjligt kan acklimatisera sig till vår spelmodell, säger ordförande Magnus Holst till SAIK:s hemsida.


Och glada är väl vi alla att det här har fått sin lösning. Och det borde sända ut en signal om att bandyvärlden i dag inte handlar om muntliga avtal och ett handslag. Det är bra med skrivna papper.. Så åter igen då, Välkommen till SAIK, på riktigt!!

Av Thomas Forsberg - 10 oktober 2014 08:36

Då har det blivit dags för dag 2 med frågesport om World Cup. Genom dom 40 åren har det bara hänt en gång att ett norskt lag tagit sig till slutspel och när var det SJ kom in i bilden som huvudsponsor? Det och mycket till testas ni i denna dag. Lycka till!


Av Thomas Forsberg - 9 oktober 2014 21:56

Daniel Mossberg är utrustad med flera viktiga egenskaper som bandyspelare. Hatar att förlora vilket leder till en jäkla vinnarvilja. Sen har han speluppfattning som få. Men dom kanske viktigaste egenskaperna sitter på kroppen. I händerna och fötterna. För när nummer 17 förflyttar sig på en blank bandyis är det ren poesi att sitta och titta. Dom där små nätta vickningarna med handlederna när han behandlar bandybollen och längs isen går skridskorna så fort och smidigt.


Ta bara dagens match mot Neftyannik. SAIK är en aning illa ute i andra halvlek då det ryska bandykrigarna från långt bort i Asien tagit kommandot om matchen. Då bestämmer sig Mossan för att ändra på det. Han tar fart från mittplan. Borrar ner huvudet och inte för att han gör det men det känns som han vrålar: Ur spår, Här ska jag fram! Och när både handlederna och fotlederna sammarbetar blir det omöjligt för dom ryska och svenska motståndarna att stoppa honom. Sekvensen leder fram till att Mossan gör 2-1, om än lite turligt men mål blev det.


Neftyannik går bara minuterna senare upp och kvitterar. Det skulle dom inte ha gjort. Det retade upp Mossberg och en irriterad Mossan är inte alls att rekomendera. Bara två minuter efter kvitteringen hittar så nummer 17 en väg genom det iskalla Chabavroskiska landskapet och hans passning fram till Erik Pettersson är kanske inte hans svåraste under karriären men den sitter perfekt på EP:s klubba och när han får en perfekt passning, brukar det sluta i katastrof för motståndarna och så även i detta fall. 3-2 och en mycket, mycket viktig seger för SAIK.


När flertalet av SAIK-spelarna inte levererade på topp visade Daniel Mossberg vilken oerhört viktig pjäs han blir för det här laget. För även om det blev seger i dag så var det med lite tur man klarade av det. Första halvlek var väl ok där 1-0 ledningen borde och skulle ha varit större. Men sedan i andra halvlek så var Neftyannik betydligt vassare och SAIK var verkligen i brygga ett tag. Men med guds försyn och Daniel Mossbergs hand och fotleder så gick det vägen och en perfekt start på cupen. Nu ser vi fram emot Villa i morgon klockan 18.45 Hoppas på ännu mer folk då även om det var godkänt i kväll, runt 2000.


Vet att vissa har haft problem att testa min frågesport som ligger ute och jag kan inte annat än beklaga och vet ej hur jag kan åtgärda felet. Ska kolla upp det till morgondagens quiz.

Av Thomas Forsberg - 9 oktober 2014 15:37

World Cup 2014 är i gång. Utanför Göransson Arena vräkte regnet ner när Västerås och Kuzbass inledde den 41:a upplagan av turneringen. Och det blev en rejäl rivstart. Kuzbass behövde bara två minuter för att ta ledningen och den som gjorde cupens första mål var Konstantin Zubarev. Man utökade också ledningen medans VSK hade sovmorgon. Ted Bergström stod dock för väckarklockan när han reducerade kort efter Kuzbass 2-0 mål och efter 15 minuter så var man också i kapp efter mål av Tobias Holmberg. Sen var det här Västerås match och Johan Esplund bjöd den publik som hade letat sig till arenan på några läckerheter och Västerås som lag såg väldigt kompakta ut. Man gick fram till 5-2 innan Kuzbass reducerade på slutet och fastställde slutresultatet till 5-3. Västerås kommer med all säkerhet att bli farliga om man får allt att stämma.


Jenisej som är stora favoriter till att vinna turneringen stötte på Edsbyn i den andra matchen för dagen och vilken fart det var under den första halvtimmen. Jenisej med framförallt Lomanov i spetsen for fram som raketer på isen. Men Edsbyn visade sig vilja vara med i dansen och försökte få ner tempot från en hetsig jigg till slowfox. Lyckades ganska så bra och även om Bondarenko till sist fick hål på duktige Erik Persson i Edsbyns mål så var nog Byn nöjda med utgången av halvleken.

Tyvärr kunde jag inte följa andra halvlek på plats men Hans Andersson kvitterade ganska tidigt och sedan hände inget mer på målfronten. Och den efterföljande straffläggningen som sker när det blir oavgjort vanns av Edsbyn. Starkt av Edsbyn och det kan vara en viktig poäng man tar med sig då det här på papperet är kanske cupens mest ovissa grupp med Zorkij och Broberg som dom andra två lagen. I Jenisej så hittar vi ju Christoffer Edlund som i den första halvleken var ganska anonym.


Klockan 18.45 i kväll går SAIK in i turneringen då man möter SKA Neftyannik i en tuff match. Kom gärna dit och ta med en kompis, vettja!

Av Thomas Forsberg - 9 oktober 2014 09:39

Då var det dags att testa kunskaperna i ämnet World Cup. Under cupens fyra dagar så kommer jag att publicera en frågesport varje dag där ni får svara på 10 frågor om den här 40-åringen. Lycka till!


Av Thomas Forsberg - 8 oktober 2014 18:44

En ömmande hälsena är snackisen i sportsverige dessa dagar. Den sitter på en viss herr Zlatan och som det känns så står det en hälsena mellan seger och förlust i morgondagens EM-kval match mot Ryssland om man får tro nyhetsbulletinerna. Varje timme uppdateras det om läget och det är med spänd väntan alla väntar in svaret i morgon.


Men den gode Zlatan som har månadspeng större  än vad hela Ockelbo Kommun har i årslön, väljer att inte säga så mycket om skadan mer än att vi får se hur det ser ut när det är matchdag och att om han inte känner att han kan ge 100 procent, bör någon annan spela. Respect! Den långe fotbollsstjärnan har inte alltid varit en favorit i mina ögon och hans sätt att vara brukade reta upp mig. Men det var förr. Zlatan har förändrats, till det bättre om ni frågar mig. Inte särskilt svårt kanske, då hans attityd för många år sedan passade bäst i en OBS-klass. Men jag tycker att sedan kaptensbindeln åkte på så har han axlat det förtroendet på ett bra vis och det här med att andra bör spela om han inte är fräsch, hade aldrig hänt för 5-6 år sedan.


Fast personligen så bryr jag mig inte så där jättemycket hurvida hälsenan är ok på Zlatan i morgon. Jag har viktigare saker för mig  än fotboll. Vid avsparken 20.45 sker samtidigt avslag i en annan rysskamp, Dynamo Moskva-Vetlanda och då får man njuta av härlig skridskoåkning från Sveshnikov och Löfstedt på blank is. Det är annat än ömmande hälsenor på dåligt Friends gräs.... Och hur kan man i år igen lägga en fotbollsmatch under World Cup? Tänk om.Tänk rätt....


För nu är det mindre än 15 timmar kvar innan bandyfesten i Sandviken börjar. Och nog blir det fest alltid. En massa olika aktiviteter kommer att ske i och runt arenan. Det blir musikunderhållning med bland annat Thomas Di Leva, Micke Syd (trummisen från GT) och Tommy Ekman från Freestyle och på ena kortsidan kommer en kvartett äldre herrar spela klassiska gamla toner på dragspel och sågar...


Nä, det sista var ett skämt, jag lovar. Inget ont om dom farbröder som under invigningen 2009 bjöd på underhållning via dragspel och en såg tillverkad på det lokala stålföretaget (ingen reklam här inte...) men nog var det väl lite Charlie Chaplin varning på det numret. Nä, det sågar vi....


Årets invigning lovar lite bättre fart. Det pratas om akrobatshow, trubadur på is och konståkningsuppvisning avslutat med nationalsånger. Hoppas att det blir den sprakande föreställningen som man nu utlovat. Det är 40-åringen värd.


Av dom 31 matcher som ska spelas under fyra dagar så avgörs åtta under torsdagen och i morgon kommer ett tips på hur det går i matcherna samt att min frågesport om World Cup inleds med dom 10 första frågorna.Missa inte det!


Presentation


Thomas nu fyllt 43 bloggar om bandy och framförallt SAIK

Länkar

Fråga mig

6 besvarade frågor

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Följ bloggen

Följ densvartvita bloggen... med Blogkeen
Följ densvartvita bloggen... med Bloglovin'

Droppnätet


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se